---

En gammel,
men stadig varm nyhed

Hotel Christiansminde har været REFOOD-certificeret siden 2014. REFOOD har til formål at værne om de ressourcer, vi har til rådighed samt at få så meget som muligt ud af råvarerne. I fødevaresektoren smides der årligt over 300.000 tons spiselige madvarer ud. Det er både omkostningsfuldt og CO2 udledende. I Danmark genanvendes kun 23 % af det organiske affald, mens vores nabolande genanvender op mod 50 %.

På Hotel Christiansminde betyder det blandt andet, at vi bruger små tallerkner til frokostbuffeten, portionsanretter ved hjælp af vægt, fokuserer på brug af sæsonvarer samt tilbyder mindre portioner til børn fremfor særlige børnemenuer. Desuden genanvendes vores madaffald til biogas. Som nogen af de første i Danmark har vi installeret en madkværn, hvor de malede produktionsrester opbevares i flydende form i store lufttætte beholdere og senere anvendes til biogas - i øvrigt også den opvarmningskilde vi anvender på hotellet. 

---

Du kan stadig nå det

Frem til den 30. november kan møde- og eventplanlæggere  indstille deres favoritter til Kursuslex’ Møde- og Event Award 2017. Når du indstiller og stemmer deltager du automatisk i konkurrencen om et rejsegavekort til 5000,- kr. Som noget nyt kan du i år også tilmelde dig juryen og få indflydelse på, hvem der bliver nomineret og vinder priser. Juryen udvælger 3 nominerede i hver kategori, som der kan stemmes på. Vinderen udvælges ved en kombination af branchens egne stemmer (35%) og juryens bedømmelse (65%). De endelige vindere af årets priser kåres ved et festligt show onsdag den 1. marts kl. 16.30 - 18.30 i forbindelse med Møde & Eventmessen i Bella Center.

Synes du, Hotel Christiansminde har gjort sig fortjent til at være med i konkurrencen om denne fornemme pris, kan du indstille os her 

 

---

Sylvester
har fået selskab

I Sylvesterkuben har Leif Sylvesters billeder fået selskab af andre farverige malerier. Billederne er malet af den lokale kunster Per Buk, som er meget stolt af det fornemme selskab. Per Buk holder til dagligt til i Galleri NO 44 i Møllergade og har gennem en årrække arbejdet med maleriet som udtryksform for livsglæde. I malerierne arbejdes der med spontane kompositioner og gennemtænkte farvevalg. Her ledsages man ind I en fabel- og fantasiverden, hvor malerierne spejler og udfordrer tilskuerens egen livsglæde.

Per Buk er desuden medforfatter til Svendborg bogen ”Vera”. Bogen har gået verden rundt og blev i år tildelt prisen som Årets Bedste Bogudgivelse på baggrund af dens fotos, kunst, design og grafiske layout. Bogen er tillige nomineret til Verdens Smukkeste Bog.

Erik Nielsen fra det lokale bryghus på Thurø, Ø-Bryg, har gennem vinteren læst bogen og ladet sig inspirere til en Vera Witt, der er en belgisk inspireret hvedeøl brygget med umaltet hvede, appelsinskal og korianderfrø. 

---

Tjener!
Vi vil ha’ mere øl .....

Og er der nogen, som kan fortælle meget mere om Vera Witt og en hel masse andre øl, så er det vores to nyslåede ølsommelierer. Vi forbinder som oftest sommelierer med vineksperter, men i takt med, at vi det seneste årti har set ølkulturen udvikle sig markant, er der også behov for flere øl-eksperter. Mads og Malene har gennemført ølsommelier uddannelsen og kan nu fortælle dig alt det, du ikke vidste om den gyldne bryg. På uddannelsen er gastronomien det gennemgående tema samt, hvad øllets mange facetter kan skabe i sammenspil med maden. Vi har endnu ikke lavet en pendant til vinkortet med øl, men det kan være det snart kommer. Som overskrift på uddannelsens valgfrie opgave valgte Mads ”Ostebord med øl-menu” og Malene valgte ”Frokost i arbejdstiden” med fokus på de alkoholfrie øl. Malene var den, af klassens 21 deltagere, der fik flest point og det blev belønnet med 1000 l. øl, som hun dog selv skal brygge.

---

Fremtidens mødekoncept
- lige nu

Udviklingen af Meetovation begyndte i 2003 og blev dengang kaldt fremtidens mødekoncept. Konceptet er forankret i videnskabelige undersøgelser og bygger på solide erfaringer og læringsprincipper. Meetovation hjælper dig med at skabe effektive møder med maksimalt udbytte. Meetovation består af 5 elementer; involvering af deltagerne, lokal inspiration, bæredygtighed, kreativ iscenesættelse samt forventet udbytte af mødet.  Det kan lyde som en selvfølge, at deltagere skal have det godt, at de bliver involveret i mødet, at de motiveres samt, at rammerne er optimale i forhold til mødets formål, men det kan blive en vanskelig opgave. Vi vil gerne hjælpe dig med at skabe effektive, værdifulde og udbytterige møder, så vi har nu også fire nyuddannede Meetovators i huset. Hotelchef Lone Palm, restaurantchef Paw Andersen,

konferencekoordinator Lone Bachmann og køkkenchef Rasmus Urup (desværre ikke på billedet) har netop gennemført Meetovation 3.0 - gør brug af deres viden og skyd genvej til det perfekte møde.

Vi er populære i Svendborg

Det har været et forrygende år for alle hoteller i Svendborg. Ifølge Svendborg Event har byens hoteller de seneste to år oplevet en øget tilstrømning af turister med 6-9 procent om året og har nu en belægningsprocent på højde med hotellerne i København.

Det, som gør Svendborg attraktiv, er de mange forskellige events. Nogle af de aktiviteter, som er løbet af stablen i løbet af 2016 er blandt andet; mountainbike maratonløbet Bissen MTB med 650 deltagere fra hele landet, verdens største singlehand-sejlads, der var udsolgt med over 420 deltagere, film- og kulturfestivalen SVEND16 havde 23.000 deltagere og Peter Belli fik 25.000 til Gl. Torvedag på en torsdag. Desuden har DGI netop udpeget Svendborg som vært ved DGI Landstævne i 2021 med et forventet deltagerantal på 25-30.000.

I forlængelse af kåringen til Danmarks hyggeligste handelsby er det ambitionen, at Svendborg også skal være Fyns hyggeligste juleby til næste år med ekstra julebelysning, julemarked på Frederiksøen, isskulpturer på havnen, og mange andre spændende tiltag.

---

Jul, jul, jul ....

Alt kan lade sig gøre i Svendborg, uanset om du har behov for stilhed i naturen, fart over feltet eller gæster på den røde løber. Og det kan være, at du allerede nu, skal sikre dig værelser og lokaler til næste års møder og konferencer. Hotel Christiansminde holder dog lukket og sender personalet på en velfortjent juleferie den 19. december.

Vi ønsker derfor alle en rigtig glædelig jul og glæder os til at slå dørene op den 2. januar og være sammen med jer gennem det nye års arrangementer, møder og events.

---
  

HOTEL CHRISTIANSMINDE
CHRISTIANSMINDEVEJ 16
5700 SVENDBORG
TEL + 45 62 21 90 00
FAX +45 62 21 60 81

EMAIL:
BOOKING@CHRISTIANSMINDE.DK
KONFERENCE@CHRISITANSMINDE.DK

 

FØLG OS OGSÅ HER