Bæredygtighed og minimeret madspild – en vigtig værdi og holdning for personale, leverandører og kunder på Christiansminde

Refood, en bevægelse som Christiansminde er part i og medstifter af, har til formål at værne om de ressourcer, vi har til rådighed og at få så meget som muligt ud af de råvarer vi forbruger.

Det arbejder vi med, bla. ved at tilpasse de mængder vi anretter på buffeterne, tallerknerne, fadene osv.. Vi er også meget opmærksomme på, at vi ikke har råvarer, der ligger og går til, eller mister deres gode friske smag inden de bliver anvendt.

Det vil aldrig helt være muligt i restaurationsbranchen at undgå div. rest produkter i form af kålblade, skræller og lignende som vi eller andre ikke kan tilberede til mad (ud over at det afkoges til diverse grundfonde). Derfor har vi som en af de første i Danmark installeret en stor og professionel industrimadkværn, hvor de malede produktionsrester opbevares i flydende form i store lufttætte beholdere, for derefter at blive anvendt til at producere biogas på lokale biogasanlæg. I øvrigt også den opvarmningskilde vi anvender på Christiansminde. Vi sætter stor pris på, at Sydfyn er et enestående spisekammer af friske højkvalitets råvarer, som ikke skal på den lange rejse gennem Europa inden vi modtager dem.

 

Unavngivet

ÅBNINGSTIDER

Restauranten er åben i aftentimerne fra kl. 17.30 til 21.00.

 

KONTAKT
INFORMATION

Tlf. +45 62 21 90 00 eller booking@
christiansminde.dk

JulefrokostBestil NU

Har I styr på årets familie -eller firmajulefrokost? Ellers er vi gerne behjælpelige med dette!

Skal du med ud og vandre?Vandretræf i det Sydfynske

Kom med på en weekend med masser af fysisk aktivitet i noget af Danmarks smukkeste natur.

Kom med til gru og gysHorror Night

Start dagen med en lækker middag i vores Panorama Restaurant inden gyset på Valdemars Slot!